Home

Einde

Haa mensen!

Hier alweer mijn allerlaatste berichtje, zo raar dat het eerste deel van mijn reis afgelopen. Vind het eerlijk gezegd helemaal niet leuk. Had graag nog even doorgewerkt. Maar ben wel super blij dat ik nog 4 weken samen met Jap mag doorbrengen in dit geweldig land. En weet zeker dat dat helemaal leuk gaat worden :) 

Nu maar een proberen een verslag van de afgelopen week te maken, hmmzzz. Toch moeilijker dan je denkt hoor! Je maakt in een korte tijd ontzettend veel mee, dat je zodra je camera pakt en een beetje foto's gaat checken denkt van OOHHJA.....dat hebben we ook nog gedaan. 

Zijn we weer

Hallo allemaal,

Hier eindelijk weer een bericht. Sorry dat het zo lang heeft geduurd, maar stroom en veel tijd om een bericht te plaatsen is er niet altijd. Daarbij komt dat ik ook nog ziek ben geweest. Voelde me al een paar dagen niet al te lekker. Buikpijn en overgeven waren de klachten. Na dit een paar dagen te hebben aangezien ben ik toch maar naar het ziekenhuis in Masaka gegaan, dit was woensdag. Daar vertelden ze me dat ik malaria had. Na een paar uurtje aan het infuus mocht ik weer richting de backpackers :)
Donderdag weer zalig aan het werk gegaan. Zoals jullie de hardkorn people onder jullie weten is donderdag vaccinatiedag. Het was wederom in een woord weer helemaal geweldig. Van alle kanten kwamen weer vrouwen aanlopen om hun kinderen te laten vaccineren. Echt zo tof!!

Foto's!!!

Image

Lieve mensen,

Het doet me echt meer dan goed om al jullie berichten te lezen. Foeaa...zo leuk dat jullie alles volgen wat ik hier doe en meemaak :)

Dit weekend verblijven we in Masaka. Een stad dicht bij Kyotera. Alle vrijwilligers van alle projecten verblijven hier, dus het is een toffe bende hier. Zo leuk om ook de verhalen van de anderen te horen.

Anne in actie :)

En daar was dan de dag dat ik zelf ook wat kon doen!
In de ochtend hebben we voornamelijk hetzelfde gedaan als gisteren, alleen de visiteronde was daaraan toegevoegd. De collega's en patienten beginnen geleidelijk aan ook aan ons te wennen :)

Vandaag gaf de dokter in een gesprek aan dat het langzaam aan tijd werdt om zelf de handen uit de mouwen te gaan steken. OEEEEHH JEEEEH :D na 2 dagen bij de dokter op kantoor gezeten te hebben was ik daar meer dan aan toe! Al moet ik wel zeggen dat deze periode wel ontzettend leerzaam was. Heb veel ziektebeelden voorbij zien komen. Ook heb ik vandaag voor het eerst een zwangere buik bevoeld.....met een tweeling!!!!! Zo bizar om dat te voelen. Tevens neemt de doc veel tijd om ons dingen uit te leggen. Ook vraagt hij af en toe naar onze mening of ervaring.

Kyotera

Hallo lieve mensen,

Hier dan eindelijk een berichtje! Inmiddels al een paar dagen in Oeganda en de eerste indruk is helemaal geweldig. Het is een prachtig land, met ontzettend aardig mensen. De vlucht is super verlopen. Mocht het stuk van dusseldorf naar dubai business class vliegen!!!! Pfff, wat een luxe. Beentjes lang uit, 7 gangen diner, verse sapjes, kadootjes! Was wel even wennen toen ik het stuk van Dubai naar Entebbe economy class moest vliegen (ja jap, das was echt een dikke stampvoet!)

Aangekomen weekennd heb ik kennis gemaakt met de overige be-more vrijwilligers die in Oeganda zitten. Al heeel wat af gelachen. Ben zowaar uitgeweest :)

Zondag zijn we aangekomen in Kyotera, hier bevindt zich het ziekenhuis.
We werden onthaald met een dansvoorstelling door een nabij gelegen weeshuis. Hoe attent!
Daarna zijn we richting appartement gegaan......SHOCK.....hahaha :)

Vluchtgevens

UNIGLOBE PERFECT TRAVEL                    DATE 23JUNE09
PRINSENGRACHT 750HS                        BOOKING REF 4J2KEL
1017 LD
AMSTERDAM                                  POTIJK/ANNE MRS
NETHERLANDS
TELEPHONE: +31-20-3304213


SERVICE        FROM                TO                     DEPART  ARRIVE
-------------- ------------------- --------------------- -------- -------
EMIRATES - EK 58
FRI 03JUL      DUESSELDORF DE      DUBAI AE               21.20     05.50
               INTERNATIONAL A                                     04 JUL
NON STOP                           TERMINAL 3             DURATION 6:30
                                                       NON SMOKING
               RESERVATION CONFIRMED - M ECONOMY
               ON BOARD: MEAL
               EQUIPMENT:AIRBUS INDUSTRIE A330-200


EMIRATES - EK 723

Vanuit Valencia :)

Whoeww!! Net van Jasper (mijn vriend) te horen gekregen dat de tickets bevestigd zijn :) ....dat is al een hele zorg minder!
Alleen zwaar irritant dat het ticket van Willy, mijn medevrijwilliger, maandag is gecanceld. Heb Willy inmiddels trouwens ontmoet op de vrijwilligersdag...wat een leuk mens is dat zeg. Weet echt zeker dat ik me daar een maand mee ga vermaken.

Verder hebben we op de vrijwilligersdag erg veel informatie gekregen over Oeganda, het project etc etc. Allemaal erg nuttig en ontzettend gezellig! Ben er nu echt meer dan 100% van overtuigd dat Be More de perfecte organisatie is om mee te reizen. Die mensen daar denken echt aan alles! Nu gaat zelfs chaoot Anne goed voorbereidt op reis. D´r zijn nog maar een aantal dingen die ik moet regelen:
- 30-50% Deet
- Geimpregneerde klamboe
- Desinfecterende gel
- EHBO setje
- ORS
- Medicijnen

Welkom als Be-More vrijwilliger

Dag lieve mensen,

Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik daadwerkelijk naar Oeganda mag om te werken in het Rakai project. Hoe ontzettend geweldig is dat! Zowaar een ontzettend goed excuus om op dinsdag een wijntje te drinken...

Liefs Anne  

Alle berichten

Anne Potijk

Name: Anne Potijk
Leeftijd: 32

Was vrijwilliger bij Rakai van 06 jul 2009 tot 01 aug 2009